torsdag 24 maj 2012

Jag sitter och lyssnar på finsk musik, samtidigt som jag gör en handledningsbok till hur man kladdar och kletar... och äter frukost... Det är mycket på en gång, men det är nog så jag vill ha det på något konstigt sätt...

 Tillbaka till den finska musiken, som varvas med både Vesa-Matti Loiri och annat fint... Och vad kommer inte upp på spellistan, om inte fantastiska M A Numminens "Il pescatore di ...perle".
Säkerligen en finfin låt i original, som Mauri Antero bara slaktar på ett helt underbart sätt med sin falsettsång, bara för att han en gång bestämde sig för att om han skall sjunga, så skall det vara med en annan röst... :-)! 

 Låten får mig att le, för att jag minns hur min mamma bara älskade den här låten!!!
Jag är glad för att min mamma - trots hennes besvärliga liv - kunde tillåta sig att tycka om det - kanske inte så vackra och perfekta...

Och jag vet att min mamma gjorde så gott hon kunde.
Vila i frid, kära mor...

 Det är känslor en låt som denna väcker i mig, i detta nu... Och jag är glad! Inte för att hon är död, men för att jag kan minnas henne med glädje!!!

Vad tycker du om detta? Var inte rädd för att säga vad du tycker... Jag lovar att fortsätta att älska låten, minst lika mycket som mamma :-).

http://youtu.be/c1LnMxwKeuo
 
www.youtube.com
Numminens oefterhärmeliga version av den kända arian ur George Bizets opera "Pärlfiskarna". www.arkaisk.se