fredag 7 oktober 2011

SYFTET MED BLOGGEN - MIN MAMMA ÄR DÖD

Det har varit en brokig väg hon har vandrat, min kära mor, men nu har hon nått vägs ände.
Jag kommer i denna blogg att bearbeta både mina egna tankar och minnen av min mamma - men även de erfarenheter och lärdomar jag möter under min resa som närmast levande anhörig och ansvarstagare för en person som nyligen dött.

Den här bloggen kommer förhoppningsvis att ha en terapeutisk verkan på mig - och kanske en handledande funktion för dig som läser. Min avsikt är också att se till att minnet av min - ganska anonyma mamma - skall leva vidare.

Förhoppningsvis är den inte för rörig för dig, men jag kommer att skriva om hela förloppet som jag minns det - och i den mån jag har tid och ork att göra det :-).

...

4 kommentarer:

 1. Men Kära Hjärtat,..... önskade jag bara kunde ge dig en stor Bamsekram. Hamnade här av en tillfällighetn eftersom jag följer din inspirerande scrappblogg. Jag blev såå tagen av ditt mod att dela med dig av din uppväxt som jag förstår har varit jättetung. Vill bara säga att jag beundrar ditt sätt att bearbeta både din mammas bortgång+liv och det du själv går och bär på. Man får tankeställare när man läser om människor som har haft det fruktansvärt jobbigt på många sätt, .... det gör att man kan avdramatisera sig själv en hel del, jag själv ska aldrig klaga mer över mitt liv. Jag känner att du har ett ljus & värme i din berättelse, .... dessutom tror jag att din mamma aldrig känt sig stoltare än nu när hon sitter där uppe och tittar ner på dig. Det du gör nu är äkta genuin kärlek till din mamma Sari, .... du har precis börjat resan som läker din själ. Jag önskar dig ett stort lycka till av hela mitt hjärta. Kram Cin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare...
   Det närmar sig den fjärde dödsdagen för min mamma... Och något får mig att gå tillbaka till den här bloggen... Jag tänkte läsa den från början, för att ta en tripp längs Minneslunden.
   Tack för allt fint du skrev :).

   Radera
 2. Hej Sari!
  Har suttit och läst dina tips i bloggen och när jag uppdaterar sidan så ser jag att din mamma gått bort... Tänkte bara titta lite grann vad du skrivit till minne av henne men jag har nu läst allt... Kan bara instämma i vad Börjelundskan skriver... blev oxå tagen av din berättelse, tycker att du beskriver ert förhållande väldigt levande och förstår att din mamma oxå var stolt över dig och tror oxå att hon sitter där uppe och tittar ner på dig. Hoppas att allt ska gå bra, Kram från christina i Frölunda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare...
   Det närmar sig den fjärde dödsdagen för min mamma... Och något får mig att gå tillbaka till den här bloggen... Jag tänkte läsa den från början, för att ta en tripp längs Minneslunden.
   Tack för allt fint du skrev :).

   Radera